Brunsviger med daddelsukker og -sirup

Af Josefine Jørgensen

Ca. 1½ time

12-16 personer

image_pdfimage_print

Til et fad på 20 x 30 cm

Det skal du bruge

Til bunden:

550g havregryn
300g mælk (evt. havremælk)
100g smør – stuetemperatur (evt. vegansk smør)
70g daddelsukker
25g gær
Salt

Til fyldet:

200g smør (evt. vegansk)
150g kokossukker
50g daddelsirup
2-3 spsk. mælk (evt. havremælk)

 

Sådan gør du

Bund: Start med at blende havregrynene til helt fint mel, og hæld det over i en skål, hvor salt også røres i. Lun mælken, til den er lillefingerfingervarm, og smuldr gæren ud deri. Når gæren er opløst, røres daddelsukkeret også i mælkeblandingen. Kom det bløde smør i melblandingen, og hæld derefter også mælkeblandingen i. Vend det hele godt sammen til en ensartet dej – brug gerne hænderne til at ælte med – og tryk så dejen ud i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve i 40 minutters tid under et klæde.

Fyld: Når hævetiden er ved at være ovre for brunsvigerbunden kommes smør og kokossukker i en kasserolle, hvor det smeltes sammen til en ensartet flydende masse ved middel varme. Når kokossukkeret er smeltet, tilsættes daddelsiruppen og til sidst et par spsk. mælk for at fortynde den tykke sirupmasse en smule. Lav en masse fordybninger med fugtige fingre i dejen, og hæld så smørblandingen henover.

Bag brunsvigeren ved 200°C/varmluft i 12-15 minutter på nederste rille i ovnen.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print