Daddelkage med kærnemælk, citron og hasselnødder

Ca. 1½ time

10 personer

image_pdfimage_print

Af Katja Stock – Kachkuun.dk

Det skal du bruge

Dejen:

225 g daddelpasta
1 tsk. natron
3 dl. kærnemælk
Skal og saft af 1 øko citron + skal af 1 øko citron
1 dl rapsolie
1 æg
230 g modne bananer
400 g speltmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk vaniljepasta
30 g usødet kakaopulver
75 g hakkede hasselnødder
2 knivspids flagesalt

Glasur:
150 g smeltet 55% chokolade
120 g moden avocado
2 spsk daddelsirup
1 spsk vand
2 knivspids flagesalt
30 g hakkede hasselnødder

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Daddelpasta, natron og kærnemælken varmes stille og roligt op i en gryde til daddelpasta er helt opløst i kærnemælken.
Der sker ikke noget hvis det lige kommer op til kogepunktet, men hold det gerne nede på en svag varme. Tag det af varmen.

Tilsæt skal og saft af 1 citron + yderlige skal af 1 øko citron og lad det køle lidt af. Tilsæt olie, æg og de mosede bananer i daddelblandingen. Bland melet med bagepulveret i en skål og tilsæt det til daddelblandingen. De hakkede hasselnødder vendes til sidst i dejen.

Beklæd bunden med bagepapir på en 26 cm springform og spray kanten af springformen med fedtspray. Hæld dejen deri og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. Stik gerne med en skarp kniv for at se om kagen er færdigbagt. Hænger der ikke noget dej ved, er kagen bagt færdig.

Glasur:
Smelt chokoladen. Tilsæt de resterende ingredienser på nær de hakkede hasselnødder og blend det hele med en stavblender så det bliver en cremet masse. Smør det på den afkølede kage og drys med de hakkede hasselnødder.
Når glasuren er størknet, kan du opbevare kagen i en tætsluttende pose på køkkenbordet.

Kagen her er dejlig mættende og med en virkelig god smag. Teksturen er lidt klæg – ligesom en god brownie. Glasuren som bl.a. består af avocado giver det lige sidste, og den kan sagtens holde sig frisk i en tætsluttende pose på køkkenbordet i 3 til 4 dage.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print