Drømmekage med daddelsirup

Af Josefine Jørgensen

Ca. 60 minutter

8-10 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

Til et fad på ca. 20 x 30 cm. (med en lidt højere kant*)

BUND:
300g havregryn
150g kokossukker
150g daddelsirup
50g smør (evt. vegansk smør)
2 dl (havre)mælk
4 æg

TOP:
200g smør (evt. vegansk smør)
200g kokosmel
200g kokossukker
70g daddelsirup
1 dl (havre)mælk

*Fadets høje kant er vigtig, da der ellers er risiko for, at kokosfyldet flyder over. 

 

Sådan gør du

BUND:
Kom havremælk og smør i en kasserolle og varm det op til lillefingervarmt. Imens blender du havregrynene til mel og hælder dem derefter over i en skål. I en anden skål pisker du æg, kokossukker og daddelsirup til en luftig og ensartet masse og vender denne i havregrynene skiftevis med mælkeblandingen. Når dejen er ensartet uden klumper, vendes den over i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 200°C/varmluft i 20 minutter, og lav toppen imens.

TOP:
Når bunden har 15 minutter tilbage af sin bagetid, kan du begynde på toppen. Her kommer du blot alle ingredienserne i en kasserolle og lader dem smelte sammen ved middel varme. Massen skal fortsat være helt “flydende”, når den hældes oven på bunden. Når fyldet er fordelt på bunden, sættes kagen tilbage i ovnen og bages færdig i 5 minutter ved 225°C/varmluft. Lad kagen sætte sig i formen i noget tid, inden den skæres i og nydes. Opbevares efterfølgende tætlukket ved stuetemperatur.

 

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print