Espressokager med daddelsukker og mandler

Af Katja Stock - Kachkuun.dk

Ca. 30 minutter

Ca. 16 kager

image_pdfimage_print

Til en god kop kaffe smager disse små lækre espressokager rigtig godt til. De er hurtige at lave og du får ca. 18 stykker ud af denne portion.

Det skal du bruge

Dej:

50g stuetempereret smør
75g daddelsukker
1 tsk vaniljepaste
½ æg – pisk 1 æg sammen og tag halvdelen
2 spsk varm mælk
1 tsk med top instant kaffe
60g speltmel
½ tsk bagepulver
½ tsk. stødt kanel
2 nip fint salt

Pynt:
20g hakkede mandler
30g finthakket mælkechokolade

Desuden:
1 sprøjtepose med tyl

Sådan gør du

Varm ovnen op til 175 grader.

Pisk smør, daddelsukker, vaniljepaste og det halve æg kort sammen med en elpisker.
Rør instant-kaffen ud i den varme mælk, tilsæt det til blandingen og pisk kort igen.
Bland mel, bagepulver, salt og kanel sammen, og tilsæt det som det sidste til dejen.
Rør det kort rundt med en ske indtil dejen har samlet sig.

Hæld dejen ned i en sprøjtepose hvor du har klippet et lille hul så der er plads til tyllen.
Sprøjt nu små kager ud på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med hakkede mandler
og bag dem midt i ovnen i ca. 7 min. Så snart de kommer ud af ovnen drysser du med chokoladen

De opbevares bedst i en tætsluttende beholder på køkkenbordet

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print