Juleboller med nødder og tranebær

Med denne kombination af julekrydderier, nødder og tranebær, så får man julen ned i maven fra morgenstunden.

Ca. 180 minutter

14-16 boller

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

25g gær
1½ dl vand
1 dl kærnemælk
2 æg
1 spsk daddelsukker

Reven skal fra 2 appelsiner
½ tsk salt

40g pekannødder (hakket fint)
40g tranebær (hakket fint)

450g hvedemel
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk allehånde eller nellike

Evt. perlesukker og hakkede nødder til drys

Sådan gør du

Bland vand og kærnemælk i en gryde og opvarm til ca. 37 grader (fingervarm). Opløs gæren i væsken. Hæld blandingen over i en stor skål og tilsæt æg, daddelsukker, salt, appelsinskal og hakkede nødder og bær.

Bland mel og krydderier i en anden skål og smuldr smørret i til det får en ensartet konsistens. Rør nu indholdet af de to skåle sammen, enten i med dejkroge på hjulpiskeren eller i røremaskine, hvis du har sådan én. Dejen er en anelse klistret.

Stil dejen til hævning tildækket med et viskestykke i en time. Form dejen til boller enten med fugtige hænder eller med to våde spiseskeer på en bageplade beklædt med bagepapir. De må gerne stå tæt. Lad bollerne efterhæve i 30-60 minutter til de får en passende størrelse. Pensl med sammenpisket æg, og drys evt. med perlesukker og hakkede nødder og bag dem i ovnen i 15-20 minutter ved 180 grader varmluft.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print