Julesmåkager med nødder, daddelsukker og chokolade

30-40 minutter

Ca. 30 småkager

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

  • 1½ dl mel
  • 125g blødt smør
  • 1½ dl daddelsukker
  • 3½ dl havregryn
  • 2 æg
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1½ dl grofthakkede nødder – fx hasselnødder, pekannødder eller mandler.
    Brug også gerne en blanding.
  • 150-200 g mørk chokolade

Sådan gør du

Pisk smør og daddelsukker skummende, og tilsæt ét æg ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron og vaniljesukker og kom blandingen i ægge/smørcremen. Tilsæt de hakkede nødder og den grofthakkede chokolade. Tilsæt nu havregryn og rør dejen sammen.

Kom bagepapir på en bageplade og sæt dejen i små toppe med to teskeer. Husk godt afstand, da småkagerne flyder ud. Bag småkagerne i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 10-12 minutter.

Opbevar småkagerne i en tætlukket beholder. Der bliver ca. 30 småkager af denne portion.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print