Karamelbarer med “kikset” havrebund

Ca. 60 minutter

16-20 stykker

image_pdfimage_print

Af Josefine Jørgensen

Det skal du bruge

Til en brødform på 12 x 25 cm:

BUND
4 dl. havregryn
3 spsk. kokosolie med top (i fast form)
0,5 dl. daddelsirup 

KARAMEL
140 g. peanutbutter
60 g. daddelsirup
0,75-1 dl vand (justér løbende)
Salt

OVERTRÆK
130-150 g. mørk chokolade

Sådan gør du

BUND: Start med at sætte kokosolien til at smelte. Imens blendes havregryn til mel og hældes over i en skål. Her tilsættes den smeltede kokosolie og siruppen, som vendes godt sammen ved hjælp af en dejskraber og efterfølgende håndkraft. Tryk “dejen” ud i en brødform beklædt med film (brug noget af filmen som låg for at kunne trykke og forme dejen ordenligt). Sæt bunden i fryseren og lad den sætte sig, mens du laver karamellen.

KARAMEL: Kom alle ingredienserne i en blender – med kun lidt af vandet til at starte med; afhængigt af den peanutbutter du bruger, er vandforholdet nemlig forskelligt. Blend indtil ønsket konsistens og smag til, om forholdet mellem salt og sødme er, som du ønsker. Bunden bør nu være hård, og karamellen kan smøres ovenpå. Lad hele baren sætte sig i fryseren, indtil karamellen er nogenlunde fast – lad den ikke stå i for mange timer, da der da er risiko for, at top og bund går fra hinanden, når du skærer den op. Efter baren er skåret ud i passende bidder, sættes stykkerne i fryseren, mens chokoladen smelter.

OVERTRÆK: Smelt den mørke chokolade, og tag så barerne ud i sekvenser, så de er så frosne som muligt, når de skal vendes i chokoladen. Brug evt. en gaffel og en lille plasticske til denne proces, og sæt de overtrukne barer over på et spækbræt beklædt med stanniol. Lad barerne sætte sig i køleskabet, før de efterfølgende flyttes over i en lufttæt beholder og opbevares i køleskabet. 

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print