Panforte med daddelsirup, nødder og frugt

Denne italienske klassiker er fyldt med julens gode sager!

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

75g pekannødder
75g cashewnødder, naturel
75g hasselnødder
75g mandler
75g pistaciekerner

50g rosiner
100g tørrede abrikoser
100g tørrede dadler
150g daddelsirup
150g daddelsukker

60g hvedemel
½ tsk stødt kanel, muskat, ingefær og kardemomme

Lidt flormelis til pynt

 

 

Sådan gør du

Opvarm daddelsiruppen i en stor metalskål over vandbad og kom daddelsukkeret i. Lad det arbejde til al sukkeret er opløst. Kom de hakkede nødder og frugt op i skålen. Tilsæt rosiner, mel og krydderier og vend det sammen. Hæld dejen ud på bordet og ælt den igennem med hænderne.

Pres dejen sammen i en smurt springform på 20 cm og bag panforten i ovnen ved 150 grader i 25-30 minutter.

Sigt flormelis over kagen, når den er kølet af.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print