Småkager med tranebær og lakrids

30 min + frysning 1½ time + 10 min.

Ca. 30 stk.

image_pdfimage_print

Af Katja Stock – Kachkuun.dk

Det skal du bruge

200 g speltmel
50 g mandelmel
0,5 tsk bagepulver
25 g lakridspulver
190 g koldt smør
250 g rørsukker
1 æg
75 g tørrede, finthakkede tranebær

Sådan gør du

Bland mel, mandelmel, bagepulver og lakridspulver sammen.
Kom blandingen i din foodprocessor og tilsæt smørret. Kør kort rundt, så dejen bliver som krymmel.
Tilsæt sukker og tranebær og kør kort rundt igen. Kom ægget i, og lad dejen samle sig ved at du kører kort rundt igen.
Tag dejen ud på bordet og saml dejen.

Form dejen så du har en højde på 5 cm og 10 cm i længden. Har du en form af den højde kan du sagtens trykke dejen deri. Husk bare på at beklæde formen med noget bagepapir inden du putter dejen i. Lad den komme på frys i ca 1,5 timer, eller indtil den er blevet fast.

Varm ovnen op til 180 grader. Skær 0,5 cm tykke skiver af dejen og placer 9 småkager på en bageplade beklædt med bagepapir. De vil flyde lidt ud under bagningen. Bag småkagerne i ca 10 min, eller indtil de har en fin gylden farve i kanterne. Tag dem forsigtig af bagepladen og lad dem køle af uden bagepapir på en rist.

Når de er helt kolde skal de opbevares i en tætsluttende dåse.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print