Vaniljekranse med mandler og daddelsukker

Vaniljekranse er bare smagen af jul, så du skal naturligvis ikke snydes for en god opskrift!

45-60 min.

10-12 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

150g mandler (evt. færdig Mandelmel)
1 vaniljestang (af god kvalitet, de smager bare af mest)
400g smør
450-500g hvedemel
350g daddelsukker
1 stort æg
2 æggeblommer
1 tsk hjortetaksalt

En sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt og til at arbejde med.
Skold og smut mandlerne og hak dem fint i foodprocessor til groft mel sammen med kornene fra vaniljestangen. Du kan også bruge færdigt mandelmel.

Skær smørret i tern og kør det sammen med mandelmelet i foodprocessoren til det er jævnt fordelt.
Kom massen i en skål og tilsæt daddelsukker, æg, æggeblommer og hjortetaksalt. Ælt nu dejen med hænderne til den har en ensartet konsistens.

Kom nu dejen i sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt dejen ud til vaniljekranse med en diameter på ca. 4 cm, husk afstand – de flyder lidt ud under bagningen. Bag kransene ved 200 grader i ca. 8-10 minutter til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en bagerist, inden du pakker dem i lufttætte dåser.

 

Variationer:
Prøv at tilsætte 1 tsk kardemomme – eller for de avancerede: 1 tsk lakridspulver.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print