Rawbars med kanelkaramel

Til en form på ca. 12 x 20 cm:

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

BUND:
200g friske dadler (udstenet vægt)
150g havregryn

KANELKARAMEL:
150g Deglet Nour-dadler
80g peanut butter
2 tsk kanel
Kogende vand til at dække dadlerne med
Salt

OVERTRÆK:
150g mørk chokolade
2 tsk kokosolie – evt. neutral smag

Sådan gør du

Kom dine Deglet Nour-dadler i en skål og hæld kogende vand over til de er dækkede. Lad dem trække mens du laver bunden.

BUND:
Bruger du grovvalsede havregryn start da med at blende dem let, før du tilsætter de udstenede dadler og blender det sammen til en ensartet klistret masse, som kan trykkes ud i en filmbeklædt form. Brug evt. noget af filmen som “låg” for at kunne trykke bunden ordentligt, plant ud i formen. Sæt bunden på køl, mens du laver karamellen.

KARAMEL:
Hæld både de udblødte dadler og det kogte vand i din blender sammen med de resterende ingredienser. Blend med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen og smag den til, når karamellen er helt glat og fri for klumper. Smør den derefter oven på bunden og sæt det hele i fryseren i et par timer, indtil karamellen har sat sig, således at den store “bar” kan skæres ud i mindre barer.

CHOKOLADEOVERTRÆK:
Smelt den mørke chokolade over et vandbad sammen med kokosolien. Lad gerne de udskårne barer stå i fryseren, mens du overtrækker et par stykker ad gangen, således at karamellen er så fast som muligt, når baren overtrækkes. Når alle barerne er overtrukket, lader du dem sætte sig på køl, før de nydes og sidenhen opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print