Fyldet i din salat

Fyldet

Når du har styr på hvilken base, du vil bruge til din salat, så skal der styr på fyldet. Fyldet afhænger på sin vis af, hvad du har valgt som base til salaten. Har du valgt en bitter base, så ville vi gå med noget fyld, som er sødt og sprødt. Som fyld i salater skal man ikke lade sig begrænse og kun bruge grøntsager. Brug også gerne frugter, bær, kornprodukter, kød eller fisk i salaten.

Kornprodukter

Skal salaten bruges som en måltidssalat, så er det vigtigt, at den også mætter godt. Her kan du bruge kornprodukter for at tilføje mere fylde til salaten. Dette kunne være: 

          bulgur

          pasta

          ris

          quinoa

          couscous

Disse produkter koges og kan enten vendes i salaten varmt eller koldt alt efter hvilke andre elementer, som du tilføjer. De er med til at øge mætheden i salaterne. Vælg gerne en fuldkornsvariant, hvis de skal mætte endnu mere.


Grøntsager

Grøntsager er nok det de fleste forbinder med en salat. Du kender og bruger nok de mest kendte grøntsager som tomat, agurk og gulerødder, men der er så mange forskellige muligheder, når det kommer til grøntsager.

          Agurk

          Tomat

          Peberfrugt

          Ærter

          Majs

          Avocado

          Løg og rødløg

          Radiser

          Asparges

          Squash

          Aubergine

          Gulerødder

          Græskar

          Rødbeder

          Broccoli

          Blomkål

          Forårsløg

De mange forskellige grøntsager har hver især nogle karakteristika, som gør dem unikke. De kan derfor også bruges på forskellige måder i dine salater.

Bag fyldet

Et tip, hvis du vil gøre dine grøntsager ekstra spændende, er at bage dem. Når man bager grøntsager, så kan man frembringe sødme i dem. Prøv eksempelvis at bage dine gulerødder, rødbeder, aubergine eller squash. Det smager fantastisk og kan samtidig ændre smagsindtrykket fuldstændig i din salat.

Bær og frugter

Som sagt, så behøver en salat ikke kun at bestå af grøntsager. Tilføj gerne bær og frugter for at løfte din salat til næste niveau. De kan nemlig også bidrage med både sødme, friskhed, syrlighed og sprødhed.

          Bær: jordbær, hindbær, blåbær, brombær, ribs, solbær

          Mango

          Melon: vandmelon, cantaloupemelon, honningmelon, netmelon

          Vindruer

          Æble

          Pærer

          Granatæble

          Appelsin

          Grapefrugt