En god base

En god base

En god base er så vigtig for din salat, og du kan bruge mange forskellige typer af salater og grøntsager. Basen kan både bidrage med sprødhed, sødme og syrlighed til salaten. En god base kan være flere ting – det vigtigste er blot, at basen giver god mulighed for at bygge videre på din salat med de næste elementer. Prøv dig frem med de forskellige salater fra grønthylden.

Iceberg

Iceberg er nok én af de typer af base, som de fleste bruger. Iceberg har en mild smag, som ikke er alt for gennemtrængende. Den er desuden sprød, hvilket de fleste godt kan lide.

 

Spinat

Spinat har en dyb grøn farve og er nok en af de baser, som vi oftest bruger i vores salater. Selvom mange måske har det indtryk, at spinat har en gennemtrængende smag, så er det faktisk en forholdsvis smagsneutral grøntsag. Den fungerer derfor rigtig godt som en base i din salat samtidig med, at den er smuk at se på.

 

Rucola

Rucola kaldes også for sennepskål og det gør den fordi, at den har en let bitter smag. Det er derfor en base, som giver noget bitterhed til din salat.


Kål

Hvidkål, spidskål, rødkål osv. er alle en del af kålfamilien. Hver slags kål kan noget forskelligt, men de fungerer så godt som base i salater. Spidskål er en mere smagsneutral kål. Snittes den meget fint, så giver den en god sprødhed til salaten. Hvidkål og rødkål er dog mere grove typer af kål, som også giver noget bitterhed.

 

Romainesalat

Denne type af salat kender du nok, fordi den ofte bruges i den klassiske Cæsarsalat. Den er sprød og har en god sødme. Den minder lidt om iceberg, men den har en mere gennemtrængende smag.