Chia alamande med kanelkompot

24 timer

4 portioner

image_pdfimage_print

Lækkert alternativ til den traditionelle risalamande.

Opskriften er udviklet af Josefine Jørgensen

Det skal du bruge

4 dl havremælk (eller alternativ – havren bidrager dog med lidt sødme)
6 spsk. chiafrø
1 spsk. kokosmel
1 tsk. daddelsukker
1 vanillestang
50 g mandler

Kanel kompot:
300 g frosne bær (her brombær og hindbær)
1,5 spsk. daddelsukker
1,5 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Rør det godt sammen, så alle vanillekorn bliver rørt ud i det resterende.
Sæt i køleskabet med låg på i mindst et døgns tid – gerne med et par omrøringer undervejs.
Når den ønskede konsistens er opnået, kan mandlerne hakkes groft og vendes i chialamanden
Lad det atter stå i køleskabet med låg på, mens kanelkompotten laves.
Den kan også sagtens stå endnu en nat i køleskabet med mandler tilsat; der vil fortsat være knas tilstede

Kanelkompot

Bring de frosne bær i kog i en kasserolle med omrøring undervejs for at mindske bærklumper
Når kompotten er ensartet, tilsmages med kanel og daddelsukker
Rør det godt sammen og hæld den færdige kompot i et glas med låg, der kan opbevares i køleskabet
Spis den kold eller lun oven på chialamanden sammen med lidt skyr, ekstra kokos- og mandelknas samt et drys kanel

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print