Chutney med abrikoser, dadler og ingefær

Ca. 1 time

6 dl

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

3½ dl tørrede abrikoser
1½ dl udstenede dadler, halverede
1¾ rosiner
4 store fed hvidløg, finthakkede
2 spsk finthakket ingefær
4½ dl sukker
2 dl rødvinseddike
½ tsk cayenne peber
¼ tsk salt

Sådan gør du

Kom abrikoserne i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem trække i omkring en time. Hæld vandet fra og kom dem i en gryde.

Tilføj hvidløg, ingefær, sukker, vineddike, cayenne peber og salt – og lad det hele komme i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 20 min. under jævnlig omrøring.

Tilføj de halve dadler og rosinerne – og lad det simre videre i ca. 25 min. eller til frugterne er bløde og væsken er tyktflydende. Lad det køle af og kom på skoldede glas.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print