Daddel-græskar tærte

Med færdig daddelpasta og lækker daddelsirup for en rund og fyldig smag

Ca. 1 time

6-8 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

Til bunden:
200 g mel
45 g mandelmel
1 spsk. daddelsukker
1/4 tsk. Bagepulver
5 spsk. saltet smør i tern
½ dl daddelpasta
3-4 spsk. iskoldt vand

Til fyldet:
1½ dl daddelpasta
1,25 dl kokosmælk
2 spsk. daddelsirup
3 dl græskarmos
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk. kanel, muskatnød, ingefær og allehånde
2 store æg og 1 æggeblomme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

Bland mel, mandelmel, daddelsukker og bagepulver. Tilsæt daddelpastaen i teskefulde og smørret i tern. Bland smør og daddelpasta i melblandingen (brug evt. en gaffel) til en fast masse.

Tilsæt koldt vand en spiseskefuld ad gangen og rør indtil dejen hænger sammen. Hvis dejen ser for tør ud, tilsæt en ekstra spiseskefuld vand. Smør en tærteform med lidt smør, rul jævnt ud og tryk dejen fast i tærteformen. Prik huller i bunden med en gaffel. Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter og sæt den til afkøling.

Mens bunden er i ovnen, laves fyldet: Varm kokosmælk, daddelpasta og daddelsirup i en lille gryde over svag varme. Når pastaen er smeltet, tages gryden af varmen og græskarmos, vaniljesukker og krydderier. Lad det køle af i 2-3 minutter. Pisk æggene og æggeblommen sammen i en separat skål. Pisk æggene i græskar blandingen. Hæld forsigtigt græskarblandingen i den forbagte bund.

Bag tærten i ca. 35-40 minutter, eller indtil midten er fast.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print