Fyldet i din salat
Fyldet
Når du har styr på hvilken base, du vil bruge til din salat, så skal der styr på fyldet. Fyldet afhænger på sin vis af, hvad du har valgt som base til salaten. Har du valgt en bitter base, så ville vi gå med noget fyld, som er sødt og sprødt. Som fyld i salater skal man ikke lade sig begrænse og kun bruge grøntsager. Brug også gerne frugter, bær, kornprodukter, kød eller fisk i salaten.
Kornprodukter
Skal salaten bruges som en måltidssalat, så er det vigtigt, at den også mætter godt. Her kan du bruge kornprodukter for at tilføje mere fylde til salaten. Dette kunne være:
– bulgur
– pasta
– ris
– quinoa
– couscous
Disse produkter koges og kan enten vendes i salaten varmt eller koldt alt efter hvilke andre elementer, som du tilføjer. De er med til at øge mætheden i salaterne. Vælg gerne en fuldkornsvariant, hvis de skal mætte endnu mere.
Grøntsager
Grøntsager er nok det de fleste forbinder med en salat. Du kender og bruger nok de mest kendte grøntsager som tomat, agurk og gulerødder, men der er så mange forskellige muligheder, når det kommer til grøntsager.
– Agurk
– Tomat
– Peberfrugt
– Ærter
– Majs
– Avocado
– Løg og rødløg
– Radiser
– Asparges
– Squash
– Aubergine
– Gulerødder
– Græskar
– Rødbeder
– Broccoli
– Blomkål
– Forårsløg
De mange forskellige grøntsager har hver især nogle karakteristika, som gør dem unikke. De kan derfor også bruges på forskellige måder i dine salater.
Bag fyldet
Et tip, hvis du vil gøre dine grøntsager ekstra spændende, er at bage dem. Når man bager grøntsager, så kan man frembringe sødme i dem. Prøv eksempelvis at bage dine gulerødder, rødbeder, aubergine eller squash. Det smager fantastisk og kan samtidig ændre smagsindtrykket fuldstændig i din salat.
Bær og frugter
Som sagt, så behøver en salat ikke kun at bestå af grøntsager. Tilføj gerne bær og frugter for at løfte din salat til næste niveau. De kan nemlig også bidrage med både sødme, friskhed, syrlighed og sprødhed.
– Bær: jordbær, hindbær, blåbær, brombær, ribs, solbær
– Mango
– Melon: vandmelon, cantaloupemelon, honningmelon, netmelon
– Vindruer
– Æble
– Pærer
– Granatæble
– Appelsin
– Grapefrugt