Glutenfri tærte med poppet quinoa, peanutbutter og chokoladeganache

Af Katja Stock - Kachkuun.dk

Ca. 1½ time

8-12 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

Bunden:
100 g mælkechokolade
40 g smør, stuetempereret
40 g daddelsirup
50 g poppet quinoa
2 spsk crunchy peanutbutter

Karamellen:
50 g rørsukker
10 g daddelsirup
90 g smør
90 ml fløde

Chokoladeganache:
100 g 54% chokolade
2 dl fløde

Sådan gør du

Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad, tilsæt smør og lad det smelte sammen med chokoladen.
Tilsæt daddelsirup og poppede quinoa og rør rundt så det bliver en jævn masse. Dæk bunden af en 17 cm springform med husholdningsfilm og beklæd siderne med kageplast (eller film). Tryk dejen fast på bunden og stil den i køleskabet indtil den har sat sig. Når den er stivnet smør da peanutbutter på bunden og stil den koldt igen. Gå nu i gang med karamellen.

Fremgangsmåde:
Alle ingredienser hældes i en lille gryde og varmes langsomt op. Rør konstant, da det ellers vil brænde på. Karamellen er færdig når den har nået en temperatur på 116 grader. Lad det lige afkøle lidt hvorefter du hælder det på bunden.
Stilles i køleskabet igen. Gå nu i gang med ganachen.

Fremgangsmåde:
Varm fløden lige op til kogepunktet og tag det af varmen. Chokoladen hælder du i en skål og hæld nu den varme fløde deri. lad det stå 1 min og rør det nu roligt sammen så chokoladen smelter. Hvis det er lidt grynet kan du tage en stavblender og blende det. Stil den i køleskabet.

Sammenlægning af kagen:
Ganachen pisker du kort op og sprøjter nu med en tyl små rosetter på kagen. Drys med noget kakaopulver og lidt guldglimmer blandet sammen, på kagen. Det får et festligt udtryk. Skal opbevares i køleskabet

 

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print