Koldskål

Med hyldeblomst, citronmelisse & honningristet nøddeknas

image_pdfimage_print

Koldskålsæsonen er officielt over os. Denne hjemmelavede koldskål med honningristet nøddeknas er helt perfekt til de lunere dage, som vi stille og roligt går i møde.

Det skal du bruge

Koldskål:
1. 700 ml kærnemælk
2. 300 ml vaniljeyoghurt
3. 3 spsk. hyldeblomstsaft
4. ½ citron (saft & skal)
5. ½ bundt citronmelisse

Honningristet nøddeknas:
1. 180g nøddeknas
2. 3 spsk. honning
3. 1 tsk. kardemomme
4. Lidt salt

Pynt:
Dine yndlings bær (fx hindbær & jordbær)
Citronmelisse
Evt. skovsyre

Sådan gør du

Koldskål:
1. Pisk kærnemælk og vaniljeyoghurt sammen i en stor skål.
2. Tilsæt hyldeblomstsaft og citronmelisse og blend det sammen med en stavblender.
3. Tilsæt revet citronskal og smag til med saften.
4. Lad koldskålen trække i køleskabet i ca. 30 minutter inden servering.

 

Honningristet nøddeknas:
1. Rist nøddeknasen gylden på en pande. Tilsæt honningen og rør det godt rundt.
2. Sluk for varmen og vend kardemomme og salt i.
3. Lad det afkøle på en stykke bagepapir.

Servering:
Hæld koldskålen i skåle og top med bær, honningristet nøddeknas, citronmelisse og evt. lidt skovsyre og servér.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print