Nicecream med knas

Vegansk is af frosne bananer

5-10 minutter (+ frysning 4-5 timer)

1-2 personer

image_pdfimage_print

Den sunde og nemme udgave af is kan laves i mange, lækre smagsvarianter!

Det skal du bruge

2-3 modne (frosne) bananer
1/4 dl vand eller (plante)mælk
Evt. et lille nip fint salt

Her kan tilsættes:

KAKAO pulver og vaniljesukker. Toppes med kakaonibs.

PEANUTS (ristede og saltede) ca. en spiseske, men brug så meget du lyster. Kan evt. røres lidt ud med plantemælk for at skåne foodprocessoren

KANEL – tilsæt et par små drys.

BÆR – jordbær, hindbær, solbær, blåbær gerne frosne. Bær er sjældent særligt søde og derfor kan det være en god idé at samtidigt komme nogle iblødlagte dadler med i maskinen.

VANILLE – flæk 1/2 vanillestangen, skrab kornene ud og blend med.

PISTACIENØDDER – mal en håndfuld til mel i kaffemøllen eller blend dem med lidt plantemælk inden du blander det i isen. Farv det evt. ekstra grønt med ‘spinatjuice’ som beskrevet ovenfor. (se billedet af RegnbuetwISt længere nede)

ROSINER – hak dem gerne lidt da de bliver ret hårde i kulden. Tilsæt så mange du lyster efter isen er blendet, eller blend dem med de sidste 20 sekunder. For voksenversionen, læg dem i blød i rom først.

NØDDER – mandler, hasselnødder, valnødder etc. Rist dem eventuelt først og hak dem.
Drys over eller rør ind i isen inden servering.

KOKOSMÆLK – giver en dejlig smag af kokos og feder isen lidt op. Start med 1/2 dl

AVOKADO – giver en lidt fyldigere cremet smag og en let lysgrønlig farve.
Brug f.eks. 1/2 godt moden avokado til at starte med.

Sådan gør du

Skræl bananerne og frys dem ned i tykke skiver – skal fryses i mindst 4-5 timer, gerne længere. Kom dem i en blender eller foodprocessor med mælk efter eget valg. Almindelig mælk, hvis du ikke er veganer, ellers bruger du din foretrukne plantemælk.

Kør bananer og væske, indtil du når den ønskede konsistens (som softice), tilsæt smagsgiver og blend kort igen – og så er isen klar. Skal spises med det samme!

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print