Dansk sommer-tzaziki med saltede peanuts

Inspiration fra Kirsten Jørgensen Backhaus

15 min

3-4 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

Agurk, radiser, ærter, lidt salt, peber, creme fraiche 9% (eller 18% hvis du foretrækker en lidt federe udgave), citronsaft, hvidløg, persille, dild, purløg samt sprøde, salte peanuts. Spar på salten, der er rigeligt på de fine peanuts!

Sådan gør du

Dræn den tyndt skårede agurk for vand med lidt salt og lad det stå et godt kvarter. Pres nu al væden ud af agurken – fx i et viskestykke (vasket uden skyllemiddel). Kom agurken i skålen sammen med friskbælgede ærter og radiser.

Dressingen består i dette tilfælde af creme fraiche, friskkværnet peber, citronsaft og en anelse hvidløg, frisk bredbladet persille, dild og purløg samt salte peanuts.

Det hele kommes i en foodprocessor og blendes til en tyk masse. Dressingen kommes nu ned over grøntsagerne og det blandes godt. Dressingen vil blive lidt tyndere i konsistens, da der sidder lidt væske i grøntsagerne.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print