Pistacieis

Hjemmelavet pistacieis er bare så lækkert - og du kan lave den selv med ganske få ingredienser

2½ time (+ endelig indfrysning) - bør laves dagen før brug

3-4 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

75 gram pistaciekerner
4 pasteuriserede æggeblommer
1½ dl piskefløde
2 dl sødmælk
125g sukker

Sådan gør du

  1. Blend pistaciekernerne og halvdelen (ca. 60g) sukkeret samme i en blender eller foodprocessor.
  2. Kom mælken i en gryde og tilsæt blandingen, varm den op, så den næsten koger og skru ned for varmen.
  3. Pisk det resterende sukker og æggeblommer sammen i en skål til det er skummende.
  4. Tilsæt sukker/æggeblommer til mælkeblandingen i gryden og piske det sammen med et piskeris. Bliv ved til det har samme konsistens som kagecreme. Hæld blandingen i en skål og sæt det i køleskabet.
  5. Når blandingen er helt kold, tilsættes piskefløden. Vend godt rundt og sæt iscremen i fryseren. Rør godt rundt efter en time, og igen efter to timer. Lad isen stå i minimum 4 timer og server – evt. med hakkede pistaciekerner og daddelsirup på toppen.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print