Råsyltede rabarber med daddelsukker

15 minutter

8-10 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

8 stilke økologiske rabarber (gerne de tynde) – eller friske fra haven, hvis du er så heldig!
4 dl vand
Revet skal fra 1 lime
125 gram daddelsukker
½ vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Skyl rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1½ cm.
Kog vandet op med sukker, vanilje og limeskal.
Skold det glas, du vil bruge til opbevaring med kogende vand.
Læg rabarberstykkerne ned i glasset og hæld den varme lage over.
Lad glasset køle af og sæt det derefter i køleskabet.
Vent 3-4 dage med at spise (hvis du kan 😊) – og brug rabarberne
som topping på din skyr eller chiagrød.
De er også knasende lækre på toppen af morgenpandekager!

Rabarberne kan holde sig i ca. 1 måned i køleskabet.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print