Salat med grillede figner, gedeost og pistaciekerner

Figner bliver skønnest på grillen men kan sagtens grilles i ovnen. Brug daddelsirup i dressingen for en rund smag.

20 min

3-4

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

En stor pose blandet salat – alternativt kun rucola
8 friske figner, halveret på langs. Er de store, så skær dem i kvarte.
Olivenolie
Salt og peber
125g Frisk gedeost (som kan smuldres)
½ dl usaltede pistaciekerner

Dressing:
2 spsk balsamico-eddike
1 spsk Dijon-sennep
1 spsk olivenolie
1 spsk daddelsirup
Salt og peber

Sådan gør du

Pensl de halverede figner med olivenolie og drys med salt og peber:
Grill dem i ca. 2 minutter på grillen med skæresiden nedad.
De skal have grillstriber og være blevet en anelse bløde.
Anret salaten på et fad, smuldr fetaosten over. Læg fignerne på fadet og drys pistaciekerner over.

Pisk ingredienserne sammen (eller ryst i en melryster) og hæld den over salaten.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print