Tagine med dadler, mandler og sesamfrø

2½ - 3 timer

4 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

1 kg mørt lamme- eller oksekød, meget gerne på ben
3 fed hvidløg
2 mellemstore løg

1 tsk salt, stødt ingefær og peber
½ tsk safran og gurkemeje
2 kanelstænger (ca. 10-12 cm)
½ dl olivenolie
½ dl solsikkeolie (eller smør)
6 dl vand
En lille håndfuld koriander, bundet sammen med snor

Til sauce:
3½ dl dadler (gerne Medjool, hvis du kan få dem)
2 spsk daddelsirup
1½ tsk kardemomme

Valgfri topping:
1 spsk ristede sesamfrø
½ dl ristede mandler

Sådan gør du

Skær kødet i stykker på 6-10 cm og brun det i olien sammen med løg, hvidløg og krydderier i 3-4 minutter. Tilsæt van dog coriander og bring gryden i kog.

Læg låg på og lad gryden simre over medium varme i 2-2½ time – indtil kødet er meget mørt og let falder af benene. Halvvejs i processen, tag ca. 1½ dl væske fra.
Tilsæt evt. lidt mere vand, det må ikke koge tørt.

Når kødet er mørt, tag det op og hold det varmt. Reducer saucen indtil den næsten kun er olie og løg.

Mens kødet koger, fjern evt. sten fra dadlerne og kom dem i en gryde sammen med den væske, du tog fra. Tilsæt daddelsirup og kanelstang, og lad dadlerne simre ved svag varm i 5-10 minutter, indtil væsken har konsistens som sirup. Tag kanelstangen op.

Servering:

Læg kødet på et serveringsfad, hæld forsigtigt dadler og sirup over.
Top evt. med ristede sesamfrø og mandler.

Serveres med ris eller couscous til.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print