TikTok Tomatsuppe med ristede græskarkerner

Lækker comfortfood på en kold vinterdag! Server gerne med hvidløgsflute til.

Ca. 1 time

4 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

8 store tomater på stilk
Et stort rødløg
2 gulerødder i mindre stykker
1 helt hvidløg
2 laurbærblade
Ca. ½ dl olivenolie
1-2 tsk chiliflager
1 tsk røget paprika
1 tsk spidskommen
Salt og peber
Grøntsagsbouillon, Ca. ½ liter
Et bundt bredbladet persille, timian eller basilikum (som du nu foretrækker)

Drys/Topping:
Græskarkerner (naturel)
Lidt paprika

Evt. creme fraiche
Lidt honning

Sådan gør du

Læg tomater (med stilk), gulerødder, rødløget i kvarte, det hele hvidløg skåret over på tværs i et ovnfast fad. Bræk laurbærbladene over på midten og fordel stykkerne i fadet.

Hæld olivenolien over og drys med chiliflager, paprika, spidskommen, salt og peber.
Sæt fadet i ovnen og bag ved 175 grader varmluft i ca. 40 minutter.

Imens ristes græskarkernerne:
Varm olivenolie op på en pande og tilsæt græskarkerner. Drys med salt og evt. lidt paprika. Vend rundt og lad dem stege i et par minutter under omrøring.

Når tomaterne er færdigbagt, tages fadet ud og tomater, løg og gulerødder kommes op i en gryde. De bagte hvidløgsfed klemmes ned i gryden og grøntsagsbouillonen hældes over. Det hele blendes nu godt igennem med en stavblender. Timian tilsættes og der blendes igen.

Når suppen skal serveres, lægges evt. lidt creme fraiche på troppen, der drysses med de ristede græskarkerner og til sidst dryppes lidt honning over.

Velbekomme

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print