Tomatsalat med parmesan, balsamico og pinjekerner

En sommerklassiker med et twist af Italien

Ca. 30 minutter

4 personer

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

75 g rucola
300 g cherrytomater
1 stk. rødløg
50 g parmesan
25 g pinjekerner
1 dl balsamico

Sådan gør du

  1. Kom balsamico-eddike i en gryde på middel varme.
  2. Lad det simre til det er reduceret til den halve mængde (det tager ca. 5-10 minutter – pas på, at det ikke brænder på, så hold øje). Når den køler af, så tykner den også en smule, så pas på ikke at koge den for meget ind. Nu har du balsamico-glace.
  3. Tag gryden af varmen og hæld din balsamico-glace over i skål og lad det køle en smule af.
  1. Halver cherrytomaterne og skær rødløg i skiver.
  2. Opvarm en pande uden fedtstof. Tilsæt pinjekernerne og lad dem riste på panden ved middel varme til de får farve. Ryst panden undervejs. Hold øje, det går stærkt!
  3. Kom de ristede pinjekerner over på en tallerken til afkøling.
  4. Riv parmesanosten eller skær den i tynde skiver.
  5. Anret et fad med rucola i bunden. Kom cherrytomater, rødløg og parmesan på.
  6. Top med parmesan, balsamico-glace og ristede pinjekerner.

 

Opskrift udviklet af https://mummum.dk/

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print