Vegetarisk karrygryde med cashewnødder

image_pdfimage_print

Det skal du bruge

4 dl ris
2 pakker halloumi eller anden grillost
1 spsk solsikkeolie til stegning
1 spsk karry (efter smag)
2 cm frisk ingefær, fint revet eller hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 rødløg, i små tern
½ dåse hakkede tomater (eller en stor, frisk tomat i tern)
1 stort broccolihoved i små buketter
2 dåser kokosmælk
1 rød peberfrugt i grove stykker
50g rosiner
50g cashewnødder
1 frisk ananas
Evt. koriander, 1 bundt

Sådan gør du

Skyl og kog risene efter anvisningen på pakken.
Skær osten i stykker på ca. 2 x 2 x 2 cm
Steg osten på en wokpande eller sauterpande med høj kant, til stykkerne er gyldne på alle sider, sæt dem til side. Kom karry, hvidløg og ingefær på panden og rist det let af. Kom derefter løg og tomater på panden.
Steg det godt igennem og tilsæt broccoli og peberfrugt. Svits dem med et par minutter og tilsæt kokosmælken. Lad det simre til grøntsagerne er møre med stadig ”al dente”. Kom ostestykkerne tilbage i panden og varm dem i gennem i et par minutter.

Kom risen i portionsskåle, kom karrygryden over – og top med rosiner, frisk ananas og cashewnødder. Og koriander til dem, der kan lide det.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print